A pirézek újkori feltűnését követően (Tárki, 2006) a fogalom a kirekesztés, az idegengyűlölet elleni fellépés szimbólumává vált.

Piréznek lenni annyi, mint szembefordulni az előítéletekkel. Annyi, mint a másságot értéknek tekinteni, a hátrányosan megkülönböztetett kisebbségekkel elvi alapon azonosságot vállalni. Piréznek lenni annyi, mint szemébe röhögni az összes fajvédőnek, rasszistának, antiszemitának, sovinisztának, nácinak. Piréznek lenni annyi, mint átélni a szabad identitásgyakorlás felemelő érzését.

Piréz alapelvek

  • a piréz teljes tudásával törekszik arra, hogy eszményei sértetlenek maradjanak
  • a piréz az eszményeit, alapelveit veszélyeztető kényszereknek minden erejével ellenáll
  • még a legszorongatottabb helyzetekben és a legerősebb kényszerek közepette is hisz a döntés és választás lehetőségében
  • ezt a döntési pozícióját a piréz minden áron igyekszik megtartani és gyakorolni

Piréz Arvisura Seo

A pirézek nemzeti attribútumának számít az ősi hagyomány, a piréz keresés optimalizálása. Ez mára valódi Arvisurává tökéletesedett. Aki nem hiszi, járjon utána örömtáncot. Helyezés javítás, weboldal seo

Honlap-optimalizálás:

PIRÉZ LINKEK

Piréz előzmények

Piréznek lenni, mondd, mit jelent?

Hogy kik a pirézek és mit jelent piréznek lenni? Leginkább nyilván valamiféle érzékenységet és speciális (illetve hogy szerintem nagyon is normális!) igazságérzetet. Toleranciánál többet: szolidaritást. Mindazokkal, akik valahol valamilyen módon elszenvedői különbözőségüknek, másságuknak, kisebbségi helyzetüknek.

Ugyanakkor szentül vallom, a dolog lényegéhez tartozik az is, hogy a piréz a mádféleséget nem gondolja sorsverésnek, hendikepként, hanem igenis értékként tekint rá akkor is, ha épp emiatt adódik bármilyen hátrányos megkülönböztetés. Nem a különbözőséggel van ugyanis baj, hanem azokkal, akik ezt nem kedvező és kívánatos, hanem hátráltató és elhárítandó körülménynek tekintik.

Különbözni ugyanis jobb, mint hasonlítani. Ami annyit tesz, hogy piréznek lenni jó.

piréz blog - bdk

Egy piréz Kárpátalján - pr cikkek

politika | közélet | diszkrimináció | pirézekkel szembeni előítélet | xenofóbia - idegengyűlölet | nemzeti, etnikai kisebbség | előítéletek | empátia | befogadás | tolerancia | üvegház - ajtó-ablak gyártás, télikert | üzenet küldés | mobil marketing | használt laptop akku töltő | hány piréz él magyarországon? | hol laknak a pirézek? - linkfelhő - szófelhő - kulcsszavak Google-kereséshez: nép, népesség, népcsoport: pirez kisebbseg -

Hol élnek a pirézek?

honnan jöttek és hány piréz él Magyarországon; piréz jelentése; hol van pirézia; google keresőoptimalizálás, kreatív linképítés; levél külföldi címzés; hol élnek a pirézek és hány él magyarországon; level cimzes magyarorszagra; nemzetközi címzés; külföldi levél címzés; piréz gyerekműhely | kitalált etnikum, nem létező népcsoport - arvisura alapítvány

Blog leírása

Piréz blog. Kik a pirézek, mit jelent piréznek lenni. Előítéletek, idegengyűlölet: a kirekesztés ellenesség szimbóluma. Tolerancia, befogadás

Ellen-fülke kaszinó

2010.08.15. Balla D. KároJ

168 óra:

Ma egy vezérelvű, centralizált, bolsevik típusú párt hoz meg minden döntést, azon belül is 15-20 ember, és onnan látjuk, hogy egy fideszes esetleg mást akar, hogy azonnal repül – mondta az Ellenfülke-forradalmi és Kaszinótojás Fesztiválon dr. Dániel Péter ügyvéd, főszervező. Noha nem repült kaszinótojás, az Erzsébet téren összegyűlt 200 érdeklődő gondoskodott arról, hogy Orbán-bulla ne maradjon "szüzen".
 
"Nekünk bátor civileknek és józan demokratáknak fel kell emelnünk a hangunkat ez ellen, mert nem lehet eltűrni azt, hogy a Fidesz gúnyt űz a demokráciából, gúnyt űz belőlünk és gúnyt űz a magyar köztársaságból" – mondta Dr. Dániel Péter, aki nemrég nyilvánosan egy kaszinótojást mázolt szét a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatán. Az ügyvéd szerint cinikus gesztus a "hazug és demagóg" nyilatkozat kifüggesztése azokban a közintézményeinkben, amelyek pártsemlegesként kellene hogy működjenek, és amelyek a baloldali szavazók adóforintjaiból is működnek.



A „Tiltakozunk az Orbán-bulla és annak kötelező kifüggesztése ellen” nevű facebook-csoport elindítója úgy fogalmazott: "A kampány során egy pillanatra sem láttuk a Fidesz programját, csak a választási győzelem után derült ki, ez a buta nyilatkozat az ő programjuk. A nyilatkozat megtagadja húsz év sikereit és azt mondja, döbbenetes, cinikus és pofátlan módon, hogy még önrendelkezési jogunk sem volt. Közöljük a Fidesszel, hogy volt. Felépítettünk egy köztársaságot, melyet a világ befogadott. A Fidesz a kétharmados túlhatalommal abszolút mértékben visszaél. De elfelejtik, hogy a Lajtán túl ez a kétharmad nem számít semmit, a Lajtán túl a pártállami diktatúra nem szalonképes."

Hozzátette: nem csak a társadalommal nincs semmilyen konzultáció, de még a parlamenti bizottságokban sem folyik semmilyen munka. "Az 1998 és 2002 közötti háromhetes ülésezés visszatérése azt jelenti, hogy gyakorlatilag a Fidesz pártelit egy csendes szoba magányában eldönti, hogy mi hogy lesz, Schmitt "Kesztyűbáb" Pali meg legfeljebb a kávét viszi oda nekik, mert csak erre jó."

"A valódi nemzeti együttműködés rendszere az, amikor összedolgozunk, amikor konzultálunk, amikor felvállaljuk a vitákat, és ésszerű kompromisszumok révén közös döntések jönnek létre. Ez ma Magyarországon nincs. Ma egy vezérelvű, centralizált, bolsevik típusú párt hoz meg minden döntést, azon belül is 15-20 ember, és onnan látjuk, hogy egy fideszes esetleg mást akar, hogy azonnal repül. Ezzel a rendezvénnyel megüzenjük a miniszterelnöknek és a Fidesznek, hogy nem félünk a fokozódó pártállami diktatúrától, nem fogadjuk el a kormányzati demagógiát, és büszkék vagyunk arra, amit az elmúlt húsz évben közösen sikerült megvalósítani" – fogalmazott.

A rendezvényen – melynek fő védnökei és szervezői a „Tiltakozunk az Orbán-bulla és annak kötelező kifüggesztése ellen” c. facebook-csoport, az MSZP, MSZDP és a Vállalkozók Szövetsége voltak – mintegy 200-an vettek részt. Noha nem repült kaszinótojás, a résztvevők elkentek egyet-egyet a legalább 50-szer 70 cm-es méretű Nemzeti Együttműködés Nyilatkozaton, illetve filctollakkal, Piros Arannyal díszítették az Orbán-bullát.
Dr. Dániel Péter a 168ora.hu-nak azt mondta: minimum putyini, de talán még durvább, balkáni pártállami diktatúra irányába haladunk: "Schmitt Pál, Stumpf András kinevezése házi szabályok szerint történt, már nem is diktatórikus, inkább feudális viszonyokat idézve. A sógor, koma kap egy külön törvényt, lásd lex Járai, lex Borkai, ennek semmi köze egy modern polgári demokráciához."

Az ősszel az MSZDP színeiben induló ügyvéd hangsúlyozta: ezután is mindig ugyanúgy jár el, ha NENYI-vel találkozik. "Hol tojás, hol Sukoró, de mindig jön a kaszinó – Orbán Viktornak ugyanolyan mumus, mint Gyurcsány Ferenc" – mondta.


Népszava:

Két újabb helyen, a rendőrségnél és a Főpolgármesteri Hivatalban "rongálta meg" a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát Dániel Péter, aki ellen már így is szabálysértési eljárást indítottak egy korábbi akciója miatt. Az ügyvéd tegnap kaszinótojás fesztivált is tartott, ahol mindenki kedvére firkálhatta össze az Orbán-bullát.

"Szeretném magam feljelenteni, azóta még két bulla volt meg" - jelentette ki lapunknak Dániel Péter, aki ellen szabálysértési eljárást indítottak, amiért a VPOP nyomozó hivatalának óbudai székházában kaszinótojásával összemázolta a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát. Az ügyvéd beszámolója szerint a Főpolgármesteri Hivatalban található dokumentumra egy "szomorú pofit", míg - miközben épp tegnapi rendezvényéről egyeztetett - a rendőrség Teve utcai palotájánál lévőre egy "nagy nullát" rajzolt. Előbbit Orbán Viktor miniszterelnök bukásakor kinéző arcához hasonlította, utóbbival a Fidesz-kormány eddigi munkáját értékelte. Dániel Péter jelezte: ha a jövőben újabb "Orbán-bullát" lát, azzal is történni fog valami, még akkor is, ha eljárásokat indítanak ellene.
Az ügyvéd ellen júliusban indított szabálysértési eljárásról viszont nem sokat tudni, Dániel Péter arról hivatalosan semmilyen értesítőt nem kapott. Szerinte egyébként legrosszabb esetben 100 ezer forintos pénzbüntetést kaphat, ám azt nem fogja megfizetni, átváltatná szabadságvesztésre, mert "egy diktatórikus kormányzat ellen egy politikai tiltakozásért én nem fizetek senkinek."

A férfi által vezetett internetes csoport - a Tiltakozunk az Orbán-bulla és annak kötelező kifüggesztése ellen - tegnap tartotta "Ellenfülke-forradalmi és Kaszinótojás Fesztiválját" az Erzsébet téren. A száz-százötven fős rendezvényen nyilatkozatokat kentek össze a jelenlévők. Volt, aki kaszinótojáshoz nyúlt, volt, aki firkált - olykor kevéssé ízléses szöveget - és volt, aki meggyújtotta a papírost. A rendezvényen Dániel Péter egyébként a Fidesz-kabinetre utalva arról beszélt: "ennyi az ő programjuk, ez a hazug, demagóg nyilatkozat".

Azon véleményének is hangot adott, hogy az országban a jogállam megmaradása és a demokrácia a tét. Biztosan nem az a bűnös, aki kaszinótojással fejezi ki a nemtetszését a civil kurázsi keretében - jelentette ki. A rendezvényen felszólalt Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke is. Arról beszélt, hogy nem azért volt húsz éve rendszerváltás az országban, hogy most visszatérjen a diktatúra. Beszédét - a nyilatkozatra utalva - Petőfi idézettel fejezve be: "az idő igaz, s eldönti, ami nem az".

A tegnapi rendezvényhez több szervezet is társult. Dániel Péter szervező az MSZDP-t, míg Szanyi Tibor MSZP-t képviselte. De - a főszervező szerint - ott volt a Demokratikus Charta és a Vállalkozók Szövetsége is, az internetes tiltakozó csoport pedig 4 ezresre nőtt már.


Tiltakozunk az "Orbán-bulla" és annak kötelező kifüggesztése ellen !

Szólj hozzá! Címkék: civil kurázsi orbán bulla

A bejegyzés trackback címe:

https://pirez.blog.hu/api/trackback/id/tr72223433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
a pirézek hol élnek? hol van pirézia? kik a pirézek és honnan jöttek? - keresőoptimalizálás linképítés; hol élnek a pirézek és hány piréz él magyarországon; seo piréz műhely; piréz gyerekműhely; linképítő tartalommarketing; boríték címzés külföld; harcias kaukázusi nép tagja; nemzetközi címzés; piréz jelentése; level cimzes magyarorszagra; pirezek; szabad pirézia; releváns kontextus; az arvisura piréz pénz keresés | kik a pirézek - balla.biz
süti beállítások módosítása