A pirézek újkori feltűnését követően (Tárki, 2006) a fogalom a kirekesztés, az idegengyűlölet elleni fellépés szimbólumává vált.

Piréznek lenni annyi, mint szembefordulni az előítéletekkel. Annyi, mint a másságot értéknek tekinteni, a hátrányosan megkülönböztetett kisebbségekkel elvi alapon azonosságot vállalni. Piréznek lenni annyi, mint szemébe röhögni az összes fajvédőnek, rasszistának, antiszemitának, sovinisztának, nácinak. Piréznek lenni annyi, mint átélni a szabad identitásgyakorlás felemelő érzését.

Piréz alapelvek

  • a piréz teljes tudásával törekszik arra, hogy eszményei sértetlenek maradjanak
  • a piréz az eszményeit, alapelveit veszélyeztető kényszereknek minden erejével ellenáll
  • még a legszorongatottabb helyzetekben és a legerősebb kényszerek közepette is hisz a döntés és választás lehetőségében
  • ezt a döntési pozícióját a piréz minden áron igyekszik megtartani és gyakorolni

Piréz Arvisura Seo

A pirézek nemzeti attribútumának számít az ősi hagyomány, a piréz keresés optimalizálása. Ez mára valódi Arvisurává tökéletesedett. Aki nem hiszi, járjon utána örömtáncot. Helyezés javítás, weboldal seo

Honlap-optimalizálás:

PIRÉZ LINKEK

Piréz előzmények

Piréznek lenni, mondd, mit jelent?

Hogy kik a pirézek és mit jelent piréznek lenni? Leginkább nyilván valamiféle érzékenységet és speciális (illetve hogy szerintem nagyon is normális!) igazságérzetet. Toleranciánál többet: szolidaritást. Mindazokkal, akik valahol valamilyen módon elszenvedői különbözőségüknek, másságuknak, kisebbségi helyzetüknek.

Ugyanakkor szentül vallom, a dolog lényegéhez tartozik az is, hogy a piréz a mádféleséget nem gondolja sorsverésnek, hendikepként, hanem igenis értékként tekint rá akkor is, ha épp emiatt adódik bármilyen hátrányos megkülönböztetés. Nem a különbözőséggel van ugyanis baj, hanem azokkal, akik ezt nem kedvező és kívánatos, hanem hátráltató és elhárítandó körülménynek tekintik.

Különbözni ugyanis jobb, mint hasonlítani. Ami annyit tesz, hogy piréznek lenni jó.

piréz blog - bdk

Egy piréz Kárpátalján - pr cikkek

politika | közélet | diszkrimináció | pirézekkel szembeni előítélet | xenofóbia - idegengyűlölet | nemzeti, etnikai kisebbség | előítéletek | empátia | befogadás | tolerancia | üvegház - ajtó-ablak gyártás, télikert | üzenet küldés | mobil marketing | használt laptop akku töltő | hány piréz él magyarországon? | hol laknak a pirézek? - linkfelhő - szófelhő - kulcsszavak Google-kereséshez: nép, népesség, népcsoport: pirez kisebbseg -

Hol élnek a pirézek?

honnan jöttek és hány piréz él Magyarországon; piréz jelentése; hol van pirézia; google keresőoptimalizálás, kreatív linképítés; levél külföldi címzés; hol élnek a pirézek és hány él magyarországon; level cimzes magyarorszagra; nemzetközi címzés; külföldi levél címzés; piréz gyerekműhely | kitalált etnikum, nem létező népcsoport - arvisura alapítvány

Blog leírása

Piréz blog. Kik a pirézek, mit jelent piréznek lenni. Előítéletek, idegengyűlölet: a kirekesztés ellenesség szimbóluma. Tolerancia, befogadás

Szegénységi bizonyítvány. Pirézek márpedig vannak

2015.05.06. Balla D. KároJ

Pirézek márpedig vannak

Vasvári G. Pál - Gépnarancs | Piréz, pirézek | Idegengyűlölet Magyarországon: még a pirézeket is elutasítja a mérlegelők 60 százaléka – állapítja meg a Tárki

Most mindenki kapaszkodjon a hajába! A síkhülyeség mérőszáma jön: „Még a nem létező népcsoport tagjait, a pirézeket is elutasítja a mérlegelők 60 százaléka”.

Nem ámulnék, hogy ezen az amúgy is meglehetősen idegengyűlölő tájon termékeny talajba hullottak a „megélhetési bevándorlás” orbáni propaganda-magjai. Ami sok, az persze tényleg sok. Idegengyűlöletből és hülyeségből is.

pirezk.jpg

Nézzük az előbbit! „Áprilisban a felnőtt lakosság 46 százaléka választotta azt az idegenellenesnek tekinthető állítást, hogy az országba menedékkérő be ne tehesse a lábát – közölte az MTI a Tárki adatát. A megkérdezettek 9 százaléka tekinthető idegenbarátnak, akik szerint minden menedékkérőt be kell fogadni, és 45 százalékuk mérlegelő a menedék nyújtásának, illetve megtagadásának kérdésében” – így a hír, amely szerint a korábbi idegengyűlöleti csúcsot 3 százalékkal haladja meg a mostani 46. Az sem meglepő, hogy „a mérlegelők körében a legmagasabb, 94 százalékkal az arab nemzetiségűek, a legalacsonyabb, 7 százalékkal a határon túli magyarok visszautasítottsága. Az arabokénál alig alacsonyabb a romák, de 70–80 százalék felett van a kínaiak, az afrikaiak és a románok visszautasítottsága is”.

Hanem most mindenki kapaszkodjon a hajába! A síkhülyeség mérőszáma jön: „Még a nem létező népcsoport tagjait, a pirézeket is elutasítja a mérlegelők 60 százaléka”.

Mármint ma. Csaknem egy évtizeddel azután, hogy a Tárki munkatársai mókás kedvükben kitalálták a piréz népet, csakis azért, hogy megállapíthassák: vajon azokat is idegengyűlölik-e a honi idegengyűlölők, akik egyáltalán nem is léteznek.

Ettől a kutatói tréfától zengett 2006 után a média, ezen hahotázott az internet jó érzésű és jó humorú honi publikuma. Sőt, életre is kelt a legenda, megjelent a soha nem létezett Pirézia facebook oldala, de még térképe is felbukkant a net dzsungelében.

Na most, ha az idei friss adatok szerint a felnőtt lakosság 45 százaléka mérlegelő és ennek a 60 százaléka piréz-ellenes, akkor ez a józan számítás szerint azt jelenti: száz magyar felnőtt közül 27-nek egy évtized alatt sem jutott a tudomására, hogy a pirézek pediglen nem léteznek. Legfeljebb tréfából, virtuálisan. Így azután – a strigákkal ellentétben – szó is eshet róluk…

No kérem, ezen az arányon, ezen az adaton lehet ámulni, szörnyülködni avagy röhögni – ízlés dolga, ki melyiket teszi.

De ki csodálkozik, ki vigyorog itt azon, hogy fokozódik az idegengyűlölet – amúgy igazándiból? A józanabbja, ha teheti, pakol; el innen, mindegy hová, csak olyan ország legyen, ahol nincs ennyi gyűlölet, nincs ekkora tudatlanság! Akár Piréziába is…

 (végépé)

_________________________________

A történet 2018-ban így folytatódott:

 

A pirézek után a Soros-párt létezésében is hisznek a magyarok

közvélemény-kutatás, országgyűlési választások, pirézek, Policy Agenda, Soros György

ZOOM - Szilágyi Richárd 2018. január 29., 6:58 

A magyar választók kétharmada abban a tudatban él, hogy Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson – derül ki a Policy Agenda közvélemény-kutatásából, amely a Zoom.hu megbízásából készült. Csak minden negyedik válaszadó tudja, hogy nem is létezik ilyen párt.

A kutatásban – amely ezer fős reprezentatív mintán, január 16. és 23. között készült – azt a hipotetikus esetet vizsgálta a Policy Agenda, hogy miként viszonyulnak a választók egy fiktív párt választási győzelmi esélyeihez.

Arra a kérdésre, hogy „Ön szerint megnyerheti-e Soros György Pártja (SGYP) a tavaszi országgyűlési választásokat?”, a válaszadók 64 százaléka mondta azt, hogy nem, míg 2 százalék szerint valós győzelmi esélye van a – valójában nem is létező – pártnak.

Vagyis a magyar választók kétharmada – vélhetően a kormányzati propaganda hatására – azt hiszi, hogy az amerikai milliárdos saját párttal képviselteti magát a magyar országgyűlési választáson.

Mindössze a válaszadók 24 százaléka tud arról, hogy valójában nem is létezik ilyen nevű párt (ők azok, akik azt válaszolták, hogy SGYP nevű párt nem indul a választásokon), tíz százalék pedig nem tudott válaszolni.

Soros György az új piréz

Az, hogy a választók kevesebb, mint negyede van csak tisztában azzal: Soros Györgynek nincs Magyarországon bejegyzett pártja, jól mutatja, hogy

még ma is működik itthon a „piréz-jelenség”.

Egy 2006-os felmérésben a Tárki azt vizsgálta, hogy a piréz, vagyis egy valójában nem létező népesség alapján mennyire mérhető az idegenellenesség Magyarországon. A válaszadók 59 százaléka mondta akkor azt, hogy a pirézeket nem kellene befogadnunk… Ráadásul az egy évvel később megismételt felmérésből az is kiderült, hogy tovább nőtt a „pirézellenesség” Magyarországon.

Izgatott és magabiztos fideszesek

A pártpreferenciákat vizsgálva kiderül: leginkább a Fidesz szavazói élték bele magukat abba, hogy Soros György Pártja indul a választásokon. 81 százalékuk azonban biztos abban, hogy nem nyerhet, és csak 12 százalék van tisztában a valósággal. A bizonytalanoknál 61-22, a Jobbik szimpatizánsai esetében pedig 54-31 ugyanez az arány.

 De még a leginkább tájékozottnak tetsző baloldali-liberális pártok szavazói közül is 45 százalék mondta azt, hogy az SGYP nem nyerhet, és csak 43 százalék tudta: nem is létezik ilyen párt.

A Policy Agenda kutatói szerint

az mindenképpen ijesztő, hogy a „Sorosozás” olyan mértékben hatott a magyar választókra,

hogy könnyen elképzelhetnek tartják, valóban felbukkanhat a választási lapon egy SGYP nevű – valójában soha nem létezett – párt.

1 komment Címkék: politika közélet pirézek piréz kirekesztés idegengyűlölet tárki vendégposzt

A bejegyzés trackback címe:

https://pirez.blog.hu/api/trackback/id/tr537434872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2015.05.21. 01:47:20

Ezzel a pirézzel az a baj, hogy ugyan nem létezik, de aki "nem ismeri a [kutatói] tréfát", az tényleg könnyen el tudja őket helyezni a térképen.

Ott egy kupacban találhatja a polinéz, melanéz népeket, ausztronéz nyelvcsaládot, kicsit nyugatra a szingalézeket és keletre ott van még Mikronézia is. Tehát a távoli ázsiára, óceániára asszociál, arra gondol, hogy az európai kultúrától idegen népről lehet csak szó, hiszen Európában minden népet ismer még egy műveletlenebb megkérdezett is.

Igazság szerint én is otthonosabban érzem magam európai emberek között, ránézésre, érzésre több közös van bennünk, a kinézetünkben, a kultúránkban.

A bevándorlókkal, amíg kevesen vannak, be akarnak illeszkedni (vagy eleve nem is "lógnak ki a sorból", addig nincsen baj. De a tömeges bevándorlás megváltoztatja a környezetünket, az utcaképet, a társadalmat, a kultúrát. A változástól pedig félünk, mert ez mindig alkalmazkodási kényszerrel jár.
a pirézek hol élnek? hol van pirézia? kik a pirézek és honnan jöttek? - keresőoptimalizálás linképítés; hol élnek a pirézek és hány piréz él magyarországon; seo piréz műhely; piréz gyerekműhely; linképítő tartalommarketing; boríték címzés külföld; harcias kaukázusi nép tagja; nemzetközi címzés; piréz jelentése; level cimzes magyarorszagra; pirezek; szabad pirézia; releváns kontextus; az arvisura piréz pénz keresés | kik a pirézek - balla.biz
süti beállítások módosítása